onsdag 30 september 2009

Reflektion 2 Inlägg 2

Sen fastnade jag på att alla elever löser matematiska tal och andra uppgifter olika och att som lärare måste man kunna hjälpa alla, fråga hur eleven har tänkt när de har försökt lösa en uppgift.

Det tyckte jag var intressant för när man själv gick i grundskolan så frågade de aldrig hur man hade tänkt, och att läraren hjälpte alla elever på samma sätt. Ibland förstod man inte alls och ibland så förstod man det läraren sa och visade, men man kunde inte använda det till några andra tal, bara för att man inte förstod riktigt hur läraren menade.Det kan säkert vara jättesvårt för en lärare när läraren ska hjälpa elever som inte förstår. Om läraren dessutom tycker att det är självklart hur man ska göra. Allt beror på hur eleven tänker och uppfattar, och alla gör ju det på olika sätt.

Reflektion 2 Inlägg 1

Det jag fastnade på var att politikerna vill att skolan ske ge ut mer läxor, mer läsning, skrivning och räkning. Det skulle bli mer ansvar för eleverna och fler krav skulle då ställas på skolan enligt politikerna.

Om skolan måste ge mer läxor och ha mer läsning, skrivingar och matematiska uppgifter, så blir det mer för föräldrarna också, att de får hjälpa sina barn mer, och därmed kanske inte hinner hjälpa de med alla de läxor barnen inte förstår.Men det kan vara väldigt bra att ge mer läxor i alla ämnen så att eleverna blir mer förberedda till åk 8-9 för där brukar det dra iväg med lite svårare saker och mer läxor och att man får en annan press på sig när man börjar få betyg. Så enligt mig så tycker jag att man ska börja med betyg lite innan åk 8 för då blir det inte så stor chock när det blir mer allvar med betygen. Sen när man söker till gymnasiet så blir det heller inte någon större chock, om man har haft mycket läxor innan. För man får mer läxor på gymnasiet än i grundskolan, och för många så blir det en chock när de kommer till gymnasiet.